Gyász

2023.01.28. 08:34

A közös munka és a művészet elhivatottja volt

A Nyugdíjas Pedagógusok Barátság Kórusát 1994-ben Gálfiné Magyar Ibolya alapította, akinek a halálhírét megdöbbenten vettük tudomásul a napokban. A négyszólamú vegyes kórus tagjai szinte kivétel nélkül azokban az években mentek nyugdíjba, számukra az új közösséghez való tartozás igazi ajándéknak számított - olvasható a szerkesztőségünknek írt levélben.

DN

A próbákon begyakorolt, majd a fellépéseken előadott művek kiválasztása a karvezető Ibolya igényességét igazolta. Szólamvezetőket választott, akik segítettek a tanulásban és a gyakorlásban. A szólamok összeéneklése mindannyiszor örömteli élmény volt valamennyiünk számára. 
A szereplési lehetőségeket Ibolya kereste, később pedig már gyakori felkéréseket kapott a kórus. Komolyzenei fesztiválokon, ünnepélyeken szerepelt dalos közösségünk. Vagy társaságok szerveztek szimpóziumokat, ilyen alkalmakon, a megnyitóünnepségeken kaptunk felkéréseket két-három mű előadására. 
Gálfiné Magyar Ibolya azután nemzetközi kapcsolatokat is keresett. A Prága Zenei Hét alkalmából például minden nap volt egy vagy két fellépése kórusunknak. Jó visszaemlékezni rá, hogy egy cseh népdal előadása milyen fergeteges sikert aratott a közönség körében. Ugyancsak emlékezetes számunkra az erdélyi körút, a kiutazás Ausztriába, Németországba. 
Ibolyának nagyon jó érzéke volt ahhoz, hogy az éneklés az éneklőknek és a hallgatóságnak is boldog örömet jelentsen. Ezeknek a kedves emlékeknek a felelevenítésével búcsúzunk elismert és szeretett kórusvezetőnktől. 
 

Dalos társai 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!