Postabontás

2023.01.12. 20:40

Fáj a szemnek, a léleknek a látvány - írja olvasónk

W. K.

Illusztráció

Fotó: Kozma István

Gyakran járok a pécsi Stadion utca és a Kerényi Károly utca által határolt területen. Itt rendezett négyemeletes házak találhatók, ám a környezetük elhanyagolt. A házak közötti parkosított területen a fákról lepotyogott gallyak vélhetően évek óta ott hevernek, a lehullott levelekre most még az eső is ráesett, dagonyázni lehet, akkora a sár, ami keletkezett. A járdán se lehet közlekedni, mert a fák gyökerei annyira megemelték az aszfaltot, hogy szerencsésnek mondhatja magát az, aki arra jár, és nem töri a nyakát.

Ott a közelben az egyetem irodaépülete és a kollégiuma, tele külföldi diákokkal – milyen hírét viszik majd így városunknak ezek a fiatalok szerte a világban?
Nagyon szép, szemet gyönyörködtető is lehetne ez a környék – a hatos úttól szép sövény választja el. Fáj a szemnek és a léleknek a látvány. Ha egyedül rendbe tudnám tenni, belevágnék, fognék seprűt és lapátot. De sajnos ide gépek, szerszámok, eszközök és egy csapatnyi ember kellene. Szeretném az illetékesek segítségét kérni, hogy meg­szépüljön ez a méltatlanul elhanyagolt része a városunknak.
Név és cím a szerkesztőségben

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!