Postabontás

2023.03.05. 20:54

A gyorshajtók megfékezésére több ötlettel is szolgálnak olvasóink

W. K.

Fotó: Nagy Norbert

Egyikük a következőt írta: 

- A rendőrségi statisztika szerint a gyorshajtás okozza a legtöbb balesetet. Szerintem nagymértékben javulna a helyzet, ha betiltanák az autókba beszerelhető traffipax-előrejelző berendezések használatát. Büntetést érdemel szerintem, aki ilyet alkalmaz. Hisz egyértelmű, hogy a cél a lebukás elkerülése, ami egyben azt is jelenti, hogy az illető alapvetően szabálytalankodik, és csak akkor tartja be a sebességhatárokat, ha traffipax-veszély fenyegeti. Ők tehát a gyorshajtók és okozzák sorra a baleseteket. 

Más úgy véli, hogy sokkal több helyre kellene traffipaxot, vagy legalábbis az annak helyet adó dobozt telepíteni. - Korábban arról lehetet olvasni, hogy bizonyos helyekre kerülnek traffipax dobozok, amelyek vagy tartalmaznak mérőműszert, vagy nem. Az autósok nem tudhatják, hogy üres -e a doboz, vagy sem, éppen ezért ajánlatos a sebességhatárokat betartani. Ilyen tárolót nagyon sok helyre kellene telepíteni városszerte, és városon kívül egyaránt. Talán kevesebb lenne a baleset - osztotta meg gondolatait egy olvasónk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!