Hitélet

2021.11.30. 14:00

A pécsi gyermekklinikát segíti a különleges előadás bevétele

A pécsi és Pécs környéki keresztény közösségek összefogásával nagyszabású jótékonysági koncertet tartanak december 14-én a Kodály Központban – az est teljes bevételét a pécsi gyermekklinikának ajánlják fel, cél, hogy a befolyt összegből egy speciálisan csecsemők vizsgálatát elősegítő eszközt vásároljanak.

Wald Kata

Forrás: MW

A Nemzetek Karácsonya című jótékonysági koncert során egy térbeli és időbeli utazásra hívják a közönséget – a december 14-én 19 órakor kezdődő, kilencvenperces előadás során különböző népek és kultúrák karácsonyi dalai csendülnek fel, olyan ünnepi dalok a világ számos tájáról, amelyek bemutatják a nemzetek sokszínűségét. A dalokon keresztül egy kis ízelítőt kaphat a közönség a különböző népek dallamvilágából és karácsonyi hagyományaiból. Az ünnep igazi üzenetét egy idővonalon végighaladva mutatják be az est folyamán, így a régebben keletkezett dallamok mellett modernebb dalok is elhangzanak a koncerten. A föld körüli barangolásban és az ünnepi hangolódásban egy 35 fős zenekar és egy 50 fős kórus kalauzolja a hallgatóságot, valamint elismert zenészek és művészek emelik az est színvonalát. A vendégfellépők között szerepel Johnny K. Palmer, Gyárfás István, Pintér Béla, Andrej Grozdanov, valamint Bolyki Balázs és a B4 is.

A kilencvenperces rendezvény célja, hogy a jegyvásárlásokból és a további adományokból befolyt teljes összeget a pécsi gyermekklinika számára ajánlják fel. Az így összegyűlt adományt a klinika egy – a csecsemők számára fejlesztett – speciális eszközre fordítja, amely az egyik legsúlyosabb urológiai fejlődési rendellenesség kiszűrésében, feltárásában és gyógyításában segíti az orvosok munkáját. Ahhoz, hogy ne csupán a nélkülözhetetlen eszközzel gyarapodhassanak, hanem további szükséges műszereket szerezhessenek be, olyan szponzorok jelentkezését is várják a szervezők, akiknek hasonlóan szívügye a beteg gyermekek segítése és gyógyítása.

A jelenlegi kormányrendeletnek megfelelően, a Nemzetek Karácsonya jótékonysági koncert hangversenytermébe kizárólag maszkban lehet belépni. A személyes részvétel nem kötött védettségi igazolványhoz.

Élelemmel segítik a rászorulókat

A Nemzetek Karácsonya című koncert szervezői között szerepel a Pécsi Pásztorkör, valamint a Pécsi Evangéliumi Karitatív Szolgálat is – utóbbit a koronavírus-járvány hívta életre, 14 pécsi gyülekezet fogott össze, hogy tegyen valamit a városért, a járványhelyzet következtében nehéz helyzetbe jutott lakókért. Úgy döntöttek, hogy saját erőből, teljesen önkéntes alapon tartós élelmiszercsomagokkal segítik a rászoruló családokat. A szolgálat a város jólétén munkálkodik, és elkötelezetten segítenek Pécs bajba jutott lakosain, ezért havonta ötven családnak osztanak tartós élelmiszercsomagot. A Pécsi Evangéliumi Karitatív Szolgálat 14 helyi keresztény gyülekezet közös kéznyújtása a Pécsen élő mélyszegénységgel küzdő családok és rászorulók felé. Szolgálatukat 2020 májusában kezdték meg, és tavaly év végéig összesen mintegy 5,5 tonna élelmiszert osztottak ki rászoruló pécsi családoknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!