11°
21°

Hírmorzsák 140 karakterben – tőlünk és másoktól

A koncepció veleje: csak a lényeget, de azt gyorsan. Közösségi platformként a Twitter nem versenyezhet a Facebookkal, de akinél a tájékozódás a fontos, annak itt a helye.

A Twitter lényegesen nyitottabb mint a Facebook: ahhoz, hogy kövessünk valakit, nem kell tőle pozitív visszajelzés (akit felveszünk a listánkra, mindössze egy email-értesítést kap arról, hogy figyeljük). Mivel egy-egy üzenet legfeljebb 140 karakter lehet, rövidre kell fogni a mondandót, a lényegre kell törni, határozottan. A megszállott hírfogyasztók közül éppen ezért sokan erre a 140 karakterre esküsznek.

Éppen ezért a Facebook mellett a Twitteren is jelen vagyunk. Pontosabban magyar megfelelőjén, a Yamm!-on. Arra törekszünk, hogy röviden, velősen, de a lehetőségek szerint közvetlen hangnemben írjuk meg, ami szerintünk fontos. Aki követ minket, ezeket a hírmorzsákat saját üzenőfalán is olvashatja. Így:

new Yamm.Widget({
‘app’ : ‘bama’,
‘divId’ : ‘yamm-widget’,
‘q’ : ‘USERLIST:bamaszerk’,
‘noMentions’ : true,
‘noLinks’ : false,
‘wordBlacklist’ : true,
‘width’ : ‘600’,
‘height’ : ‘150’,
‘mainTitle’ : ”,
‘subTitle’ : ”,
‘footer’ : ‘Kövess minket a Yamm!-on‘,
‘avatars’ : true,
‘theme’ :
{
‘shell’ :
{
‘color’ : ‘ffffff’,
‘linkColor’ : ‘f6f1eb’,
‘bgColor’ : ’31ccff’
},
‘tweet’ :
{
‘color’ : ‘222222’,
‘linkColor’ : ’31ccff’,
‘bgColor’ : ‘ffffff’
},
‘customCSS’ : ”,
‘customHTMLFormatter’ : ”
},
‘charset’ : ‘UTF-8’
}).start();

De a Yamm! jóvoltából nem csak mi jutunk szóhoz. A bama.hu főldalán található dobozban a teljes magyar Twitter-áradatból szűrjük ki a Péccsel, Baranyával kapcsolatos üzeneteket.

És hogy miért a Yamm! a favorit? Mi mondjuk a megyére szabott doboz miatt eleve nagyon szeretjük, de ugyanilyen hasznos a magyar trendkövetés (milyen témákról írnak legtöbbet a felhasználók?), a magyar celebek, hírességek üzenet-gyűjteménye. A Twitterhez képest az is plusz, hogy remek gyűjteményeket kínál képekből és videókból, ami mindenképpen egyedi szolgáltatásnak számít, hasznos és szórakoztató is. Ráadásul a regisztráció is így a legyegyszerűbb – itt lehet nekivágni.

És után persze követni minket – itt.

Legolvasottabb

1
Nyitva volt a sorompó, miközben jött a vonat
2
Balhé volt a Komlói úton, állítólag fegyver is előkerült
3
Teljes útlezárás az M60-as autópályán
4
Elütöttek két gyalogost a baranyai Cserdiben
5
Elhunyt az egykori C’est La Vie énekesnője
szakmai megmérettetés
Szombaton rajtol a Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny
navigáció / 50 perce
Százmilliós tőkebevonásra készül egy startup
Több mint kétszázmillió forintos tőkebevonásra készül a NaviCard, a turizmusban navigációs megoldást kínáló Navex Europe startup.
Gyász
"Itthagytad a földi utat, égi útra tértél, visszajönni onnan már nem lehet, Isten áldja meg szép emlékedet." Szomorúan emlékezünk DR. LOVÁSZ GYÖRGY PTE-TTK emeritusz professzor, a természetföldrajz ny. tsz. vezető egyetemi tanár, egykori tudományos rektorhelyettes halálának 1 éves évfordulóján. Embersége, nemeslelkűsége szívünkben tovább él. Szerető családja, kollégái, tanítványai, barátai
Fájó szívvel tudatjuk, hogy szeretett édesapánk, nagypapánk, dédpapánk és kedves rokonunk, TURNÁR ISTVÁN 86 éves korában elhunyt. Temetése 2017. október 26-án 14 órakor kezdődő gyászmise után lesz a kozármislenyi temetőben. Ezúton mondunk köszönetet a Dorothe otthon dolgozóinak a gondos ápolásért. A gyászoló család
„Elfelejteni Téged soha nem lehet." Fájó szívvel, örök szeretettel emlékezünk MIKLI JÁNOSRA halálának 13. évfordulóján. Szerettei
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, hogy HŐHL BÉLA a mindig csupa szív és derű édesapa, fiú, testvér, vőlegény, jó barát tragikus hirtelenséggel elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatója 2017. október 25-én 13 órakor lesz a pécsi köztemető oldaltermében. A gyászoló család
Labdarúgó-Megye I. / 11 órája
Siklóson okozna meglepetést a Szentlőrinc II.
Labdarúgó-Megye II. / 12 órája
Nagy rangadó lesz Hosszúhetényben
Múltidéző / 12 órája
Több mint ötven éves a Pécsváradi Leányvásár
traffipax / 13 órája
Ezeken a helyeken les ránk a traffipax szombaton
bama.hu
baleset / 13 órája
Két autó ütközött Hosszúheténynél, három sérült
Ritmikus gimnasztika / 14 órája
Ákoshegyi Eszter kiváló formában van
K. Mayer András