olvasói levél

2019.03.21. 09:12

Erőszakos játék nem való a gyereknek

Kilencéves kisfiam a minap otthon mesélte, hogy létezik egy olyan, televízióhoz csatlakoztatható konzollal működő internet alapú „játék”, ami elvileg csak 18 éven felülieknek való, mégis vannak osztálytársai, akiknek ez jelenti suli után a szórakozást.

A nevekből kiderült, hogy az osztály legrosszabb magatartású gyerekeiről van szó, akikkel az iskolában is sok a gond. A párom felvilágosított, hogy ez a videojáték semmiképp nem való 18 éven aluliaknak: szex, drog, erőszak, gyilkosság – minden van benne. Hogy engedheti meg egy szülő, hogy alsó tagozatos kisiskolások keze ügyébe kerüljön ilyesmi?! Kisfiamtól korábban is hallottunk már olyan filmcímeket, amelyeket az osztálytársai néztek, és amikről tudható, hogy nem ennek a korosztálynak valók. Videojátékból és filmből is széles a választék. Miért kell erőszakos dolgokat elé tenni? Aki ilyesmit megenged otthon, utána ne csodálkozzon, ha csemetéje verekszik, visszabeszél. Érdekelne szakemberek véleménye!

Név és cím a szerkesztőségben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!