Hallgassa élőben!
2021. 06. 22. 20:13 | [email protected]

A történelem az élet tanítómestere – tudom, elcsépelt mondással indítok (melyet Cicerónak szokás tulajdonítani, részben tévesen, de ez most nem fontos). Mégis, az idézett latin bölcsesség nem véletlenül vált elcsépeltté az évszázadok során, ugyanis fején találja a szöget. A jelenleg Pécsett zajló események pedig rákényszerítettek, hogy előhozakodjak a jól kipróbált szállóigével. A régi baloldal kezdi visszaszerezni egykori befolyását, és egyre többen érzik úgy, nem erről volt szó.

A választók nem ezt várták, amikor egy civil egyesületnek látszó konglomerátumra szavaztak, hiszen tudják, hogyan vezették a várost a szocialisták. Akik számára pedig a múlt már elhalványult, őket érdemes emlékeztetni. Ezért foglalkoztunk mi is mai számunkban a pécsi Expo Center felejthetetlenül elbaltázott projektjével. A történet nagyon tanulságos, főleg akkor fontos, hogy bevillanjanak a sztori részletei, amikor a pécsi szocialisták fenntarthatóságról beszélnek.

A durván túlárazott beruházás végén a pécsiek egy két és fél milliárd forintból összeeszkábált műanyag tákolmánnyal, egy huszonegyedik századi elhagyatott kísértetkastéllyal lettek gazdagabbak, amelynek a fenntartási költségeit azóta is nyögik. Emellett – bár kétlem, hogy az elmúlt hetek után még vannak bárkinek is illúziói – a rendezvényközpont sagája a híres baloldali demokráciafelfogásból is ízelítőt ad. A város polgárainak tárcáit megviselő projekt ugyanis a közgyűlés ámenje nélkül valósult meg.

 

Hozzászólások