Hallgassa élőben!
2021. 05. 16. 22:30 | [email protected]

Az egészen biztos, hogy erre az idényre sokáig emlékezni fognak a pécsi labdarúgócsapat szurkolói. A PMFC ugyanis nagyon sokáig szemezett a feljutással, ami – ne féljünk kimondani – óriási bravúr lett volna, elnézve a közvetlen ellenfeleket (keretüket és költségvetésüket). Ez végül nem jött össze, de attól még van mire büszkének lenni.

Például arra, hogy a csapat egyszer sem szállt el magától. Ezen sorok írója többször is beszélt az idény során az edzői stáb egyik tagjával, aki példás visszafogottsággal mindig elmondta, hogy nagyon szép lenne a feljutás, álomszerű az osztályváltás, de a realitás az, hogy most még vannak a PMFC-nél erősebbek.

A pécsi csapat nagyon szép idényt zárt

És ez a mondat nagyon rendben volt – mert akkor lehet nagyot álmodni, akkor lehet komoly célokat kitűzni, ha a jelen helyzettel tökéletesen tisztában vagyunk. A pécsi csapatnál tisztában voltak: megbecsülték a győzelmeket, szomorkodtak a vereségek után – de nem voltak balhék, nem voltak kibeszélések, nem voltak összezördülések. Hanem szépen, csendben, szerényen mindenki tette a dolgát. És ennyi pont elég ahhoz, hogy a szívünket végleg elrabolják.

Jó lett volna, ha az idény végén feljebb lép a PMFC? Persze. De annak nem most volt itt az ideje. Ám hamarosan itt lesz. Megvárjuk. Mi biztosan megvárjuk. És ott leszünk majd, amikor a Fradi meg az Újpest jön, és zúg majd a stadion, és arra gondolunk, hogy na, most van minden a helyén, végérvényesen.

Címkék

Hozzászólások