Hallgassa élőben!
2021. 04. 07. 20:00 | [email protected]

Nem tekinthető rossz eredménynek, hogy a millión felüli fizetésekben részesülő cégvezetők, a sok százezres apanázst zsebre tevő helyettes vezetők, a különböző hatalmi pozíciókat betöltő politikusok és a mögöttük álló háttérgépezet szerint már folyamatban van a Lánc utcai ház rendezése.

A folyamat már zajlik, csak az a kérdés, hogy meddig tart majd

Pedig az új városvezetés azzal a mítosszal nyerte meg a választást, hogy „szakértőként” állnak az ügyekhez és társadalmi párbeszédet folytatnak majd a városlakókkal. Nem telt el másfél év, és odáig fajult a helyzet, hogy a baloldalon belül a képviselők jó része írásba adta: összeférhetetlenségeket, átláthatatlanságot és szakmaiatlanságot tapasztalnak az önkormányzatnál. (Persze a városvezető ezt azért másképpen látta – de mi mást mondhatott volna?)

A koalíciós „társak” az önkormányzat lakhatással kapcsolatos „ténykedését” is keményen kritizálták, hiszen a polgármesternek küldött januári ultimátumban azt írták, hogy „a lakhatás, a lakásgazdálkodás területein az elmúlt tizenöt hónapban semmiféle előrelépés nem történt”. Aztán a szintén baloldali gondolkodású Város Mindenkié Csoport pedig februárban közölt is egy írást a hozzájuk nem hivatalos úton eljutott állítólagosan mégiscsak elkészült lakáskoncepcióról, amit viszont annyira súlyos kritikával illettek – gyengének találtak –, hogy azt nem is tartották „koncepciónak”. Most azt állítják a városházán, hogy „folyamatban” van a Lánc utcai ház ügyének rendezése. Az, hogy ez a „folyamat” meddig folyik és lesz-e eredménye, az már más kérdés.

Címkék

Hozzászólások