Hallgassa élőben!
2021. 06. 21. 22:16 | [email protected]

Jött, látott, főzött. Megfőzte a boszorkánykonyhájában azt a politikai levest, amiben ott fortyog a feldarabolt MSZP, az ízesítésként mellé dobott Momentum, a kellemetlen szagúvá vált Jobbik, és a finnyásoknak még belehintett LMP. Gyurcsány Ferenc tehát kavarja a baloldalt annak vezéreként – e kijelentés ellen csak tiltakozni tudnak a baloldalon, de cáfolni nem.

Minden jel arra mutat, hogy még Pécsen is úgy kavart a DK elnöke, hogy ki tudta emelni a komlói-pécsi 2. számú választókerületben a legerősebb baloldalinak számító Szakács Lászlót az MSZP pecsenyesütőjéből, pedig ő a párt elnökhelyettese is volt egykor. Szakács pedig indul is immár DK-sként.

Nyilván tudjuk – figyelem, irónia jön –, hogy soha nem kötnek paktumot a baloldaliak, kizárólag a demokratikus elveket követve támadják hátba egymást, és az országos politikának semmi köze a helyi önkormányzatisághoz, de mégiscsak különös, hogy Szakács a DK-s Zag Gábor helyén indul, akiből „cserébe” alpolgármester lett.
Az, hogy milyen áldozatot, vagyis a DK-s Bognár Szilvia alpolgármesteri székből való eltávolítását követelte ez a helycsere – ami kapóra jöhetett az MSZP-nek –, már kevésbé számít. Az is, hogy a momentumosok eljátszhatták a 12 pontos ultimátummal a szabadságharcukat, aminek nem lett következménye.

Miért nem számít? Mert részesei annak, ami a baloldal maga alá gyűrésén munkálkodó Fletó boszorkánykonyháján zajlik.

 

Hozzászólások