Hallgassa élőben!
2021. 04. 13. 20:52 | [email protected]

Senki nem gondolja azt, hogy egy tönkrement, elkorhadt vagy éppen veszélyes játszótéri eszközt a város által erre a feladatra kijelölt cég munkatársainak nem kellene eltávolítaniuk. Sőt! Annál inkább kiemelten oda kell figyelni ezekre, nehogy egy gyermeknek, csöppségnek baja essen. Szóval, nagyon helyesen szállítják el a veszélyes tárgyakat a közterületekről. Viszont a másik oldalról nyilván az a jogos elvárás az adófizetők – akik fenntartják a város működését, fizetik a cégek munkáját – részéről, hogy a játékok megújulva, megszépülve vagy éppen kicserélve vissza is kerülnek a helyükre. És nem évek múlva talán majd egyszer, hanem belátható időn belül, mert közben a gyermek felnő.
A gyermekes szülők meg nyilván nem arra számítanak, hogy majd érdeklődő állampolgárként megkapják, hogy a közeli játszótér helyett üljenek autóba, pakolják be a gyereket, és keressék fel azt a játszóteret, amelyet az előző városvezetésnek köszönhetően hoztak létre. Mert aligha azért tartják el a városlakók a városi cégeket, az önkormányzatot, a megemelt béreket zsebre tevő képviselőket, cégvezetőket, hogy a fizetésükért cserébe azt mondogathassák, nincs pénz erre sem, meg arra sem, meg amarra sem, miközben éppen, hogy rájuk mégiscsak valahogy van.

De a gyermekek nem reklamálnak, felnőnek, akik viszont majd olyan lakhelyet keresnek maguknak, ahol nem ezt kell újra hallgatniuk, hanem a gyermekeik játszanak a megújult játszótereken.

 

Hozzászólások