Hallgassa élőben!
2021. 06. 02. 20:00 | [email protected]

Aki a méheket nem szereti, az jó ember nem lehet – talán hamarosan így kellene átfogalmaznunk a virágokról szóló közmondást, hiszen lassan olyan veszélybe kerülnek ezek az apró, ám számunkra létfontosságú rovarok. Csakhogy – egy újabb közmondást citálva – az ördög a részletekben bújik meg, nagyon nem mindegy, hogy hol és hogyan segítünk ezeknek az állatoknak.

Mert azt azért Pécsen még kevesen veszik komolyan, hogy egy nevetséges marketingfogással – mint ahogy ez történik a fővárosban – meg lehetne a gazos területekkel kapcsolatos gondokat oldani azzal, hogy kitesznek egy táblát méhlegelő címmel csak azért, hogy ne kelljen rendet tartani a közterületeken. Pécsen talán még nem tartunk itt, bár ki tudja, hogy a biztosok, tanácsnokok, alpolgármesterek, sajtósok, marketingesek hada mikor importálja a fővárosi trükköt Pécsre.

Jöhet a kifogásgenerátor a gazos területekkel kapcsolatban

Mindenesetre akár be is indulhat a szokásos baloldali kifogásgenerátor, hogy nincs pénz, meg nincs ember, meg sok az eső, meg sok a fű, meg a gaz, meg az ég is kék, a fű is zöld…

Csakhogy a pécsiek nem azért hoztak létre, tartanak fenn egy városüzemeltetési céget, hogy ilyesmit halljanak, hanem azért, hogy megoldják a problémát. A baloldal megkapta a lehetőséget, hogy megoldja a helyzetet, és nyilván azért is kap jelentősen megemelt fizetést az új városüzemeltetési cégvezető, mert sokkal jobb az elődjénél. Olvasóink és a városlakók nyilván majd megítélik ezt is.

Címkék

Hozzászólások