fejlesztés

2018.01.09. 13:00

Határokon átnyúlva kutatják a jövőt

A helyi önkormányzattal összefogva dolgoz ki egy gazdaságfejlesztési koncepciót a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány, a projektre 50 millió forintos pályázati forrást nyertek el a közelmúltban.

N. L.

Mint arról Konyári Tímea, a Transznacionális együttműködések Dél-Baranyában című projekt kutatási referense beszámolt, a konzorciumi együttműködés célja felmérni, hogyan lehet ipari beruházást, munkahelyeket jelentő vállalkozásokat a térségbe vonzani, ezzel a munkavállalók helyben tartását is segíteni.

Mint ismeretes, a folytatni tervezett M6-os autópályához Királyegyháza térségében is épül majd lehajtó, ezért a település önkormányzata és az alapítvány fontosnak tartja, hogy mire a közlekedési kapcsolat kiépül, már készen álljon az azt kihasználó gazdaságfejlesztési koncepció. A kétéves, februártól induló projekt kutatásába bevonnak két-két olyan egyesületet is, amelyek horvátországi illetve romániai településeken működnek, valamint hazai önkormányzatok gazdaságélénkítési tapasztalatait, jó gyakorlatait is feltérképezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában