Új bicikliút

2020.10.17. 08:45

Szentlőrincről már Tarcsapusztáig tekerhetünk

Kerékpárút-átadót tartottak tegnap Szentlőrincen.

Tóth Viktória

Elkészült a még 2015-ben épült kerékpárút folytatása a Szentlőrincet Tarcsapusztával összekötő 5817-es számú országos közút déli oldalán. A rendezvényen Koltai Péter polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd Nagy Csaba országgyűlési képviselő és Őri László, a megyei közgyűlés elnöke ismertette a beruházás részleteit.

A 176,9 millió forint összegű pályázat elsődleges célja Szentlőrinc és Tarcsapuszta közötti biztonságos kerékpáros közlekedés megteremtése, a munkaerő-mobilitás növelése volt. A projekt eredményeként nő a kerékpárral közlekedők aránya az autósokhoz képest, csökken a levegőszennyezés és a zajterhelés. Bővül a kerékpáros, illetve a tömegközlekedési eszközöket használó foglalkoztatottak létszáma, így olcsóbbá válik a közlekedés a munkába járók számára.

A kerékpárút keresztezi a Pécs–Szentlőrinc vasútvonalat. Itt önálló vasúti átjáró létesült, a vasúti keresztezésnél a kerékpárúton – a párhuzamos közút biztosítási módjának megfelelően – a vasúti átjáró mindkét oldalán fény- és félsorompó létesült. A beruházást szemléletformáló kampány is kiegészítette, melynek keretében családok számára nyílt lehetőség a kerékpáros infrastruktúra elemeinek megismerésére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában