Fejlesztik az Ormánságot

2021.07.31. 20:00

Milliárdos támogatás jut a sellyei térségnek

A napokban adtak át egy hiánypótló konditermet Sellyén, a fejlesztések sora azonban itt nem ér véget. A megyei önkormányzat úgy döntött, hogy minden korábbinál nagyobb forrást nyújt Sellye járás településeinek.

Fodor Szabina

Őri László, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke és Nagy Csaba, a térség országgyűlési képviselője ezen a héten közösen jelentették be, hogy a sellyei járás minden korábbinál nagyobb forrásban részesül az elmúlt napokban elfogadott megyei stratégia alapján.

Őri László elmondta, hogy a most induló, következő hét­éves megyei fejlesztési programban a Sellyei járás településeinek 3,6 milliárd forintos külön keret áll rendelkezésre a helyben megfogalmazott fejlesztési igények megvalósítására. Az elmúlt évek megyei fejlesztési programjának a sellyeiek a nyertesei voltak, hiszen hét helyi projektet tudtak támogatni, mintegy 1,4 milliárd forintból, melynek az egyik beruházása a kétszázmillió forintból megvalósult új fitnesz- és sportközpont.

Nagy Csaba hozzátette, hogy Sellye polgármesterével Nagy Attilával korábban már tárgyaltak arról, hogy milyen fejlesztéseket kellene elindítani a településen.

– Sellyén óvodát, bölcsődét, az általános iskolát és a sportcsarnokot is felújítottuk, egy új, műanyag borítású kézilabdapályát is létrehoztunk, illetve hamarosan elkészül a zöld város program keretében a Korongi tér felújítása is – mondta el Nagy Csaba. – Látható tehát, hogy Sellye önkormányzata folyamatosan keresi a lehetőségeket a fejlődésre és ezek megvalósítására.

A Magyar Falu Program is sokat jelent

A Magyar Falu Programot a kormány 2018-ban hirdette meg, és éppen az Ormánságban, a Sellyéhez közeli Vajszlón jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök az elindítását. A programra a települések fejlesztési célokkal pályázhatnak, amelyekre korábban nem volt lehetőségük. A forrásból akár óvodákat, iskolákat, játszótereket újíthatnak fel, de utak, járdák, kerékpárutak létrehozására, felújítására is költhetik a megnyert pályázati pénzeket.

Nagy Csaba nemrégiben arról is beszélt, hogy a folytatáshoz szükséges forrás 2022-re is biztosított a központi költségvetésben. A program hiánypótló, hasonló tartalmú és nagyságrendű kezdeményezés az elmúlt 30-40 évben nem volt Magyarországon.

Hamarosan elkészül a Korongi tér is

A zöld város projekt célja egy élhetőbb, szebb és zöldebb város megteremtése az Ormánság szívében. Lapunkban már korábban megírtuk, hogy Sellye a Terület- és Településfejlesztési Program keretében elnyert 300 millió forintos támogatásból valósítja meg a fejlesztéseket, így a különböző területeken jelentősen javul a város arculata, Sellye városképe.

A Korongi téren már tavasz óta zajlanak a munkálatok, kerti pavilon, piknikpadok és ivókút is hozzájárul a családok nyugodt időtöltéséhez. Az elöregedett és beteg fákat kivágták, helyükre újakat telepítenek. A fejlesztések célja és pozitív hozadéka, hogy lehetőséget biztosít a lakosság számára a szabad­idő kellemes és hasznos eltöltésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában