Tervek

2021.09.25. 14:30

Továbbfejlesztenék a Harkányi Gyógyfürdőt

Mint ahogy arról beszámoltunk, a múlt héten megnyitott a Harkányi Gyógyfürdő új téli élményfürdője, a Harka Vízivilág, mellette pedig épül a négy medencéből álló kültéri gyerekbirodalom is, mely várhatóan ez év végéig készül el, és a következő nyári szezonban már igénybe vehető lesz.

Zs. K.

20210903 Harkány A Harkányi Gyógyfürdő többlépcsős fejlesztésének részeként jelenleg a hármas medencecsarnok rekonstrukciója zajlik, melynek során a korábbi termálmedencét, azaz az úgynevezett hármas medencét újra fedetté alakítják és egy téli élményfürdőzésre alkalmas részleget alakítanak ki. Fotó: Löffler Péter lp Dunántúli Napló

Fotó: Löffler Péter

A fürdőfejlesztés következő ütemének tervei is készülnek, hiszen erre is kapott kormányzati támogatást a harkányi önkormányzat.

Marosi-Melles András, a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. elnök-igazgatója elmondta, elkészült két nagy méretű medence – hullámmedence, illetve a „mediterrán tengerpart” – kiviteli terve, melyet a strand északkeleti részére terveztek. Ezek környezetébe egy új ételudvar épülne, és egy új szekrényes öltözőrendszer is, amely a főbejárat és a tervezett hullámmedence között helyezkedne el. A rendelkezésre álló támogatásból lehetőségük volt megtervezni a strand és a gyógyfürdő főbejáratának megújítását is.

Ennek megfelelően a Bányász parkoló helyén a városnak egy emblematikus új tere alakulna ki, és a strandbejárat környezete is új formát kapna. A két főbejárat közti útszakasz felújítását is tervezik, illetve a fürdő nagyszínpadának környezetét is átalakítanák. Ezenkívül a forgatóház rekonstrukciója, egy új üvegház, valamint egy új gyógyászati szárny megépítése is szerepel a terveken.

Ez utóbbi kapcsán a fürdőigazgató elmondta, az új gyógyászati szárny megnyitásával az I. számú épület megüresedő tereire elképzelésük szerint – az I-es épület tetején lévő – wellnessrészleget alakítanák újjá, elsősorban egy szaunavilágból álló új részleget terveznek ide.

Volt jó alkalom

Az elmúlt héten Szlovéniában megrendezett 53. Nemzetközi Kisiparos és Vállalkozói Vásáron Pécs, Harkány és Villány bemutató pavilonját Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is megtekintette, így Baksai Endre Tamás harkányi polgármesternek lehetősége volt átnyújtani a fürdő következő fejlesztési ütemének dokumentumait, terveit is, valamint bemutatni az eddigi beruházásokat, melyekre a kormány támogatásából kerülhetett sor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában