nagy döntés

2021.11.02. 12:15

Honlap segíti a pályaválasztásban a baranyai fiatalokat

Idén korán elkezdődtek a középiskolai nyílt napok, sok baranyai iskola még az őszi szünet előtt megtartotta pályaorientációs napját.

Zs. J.

Fotó: L. P.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara munkatársai a pályaválasztásban önismereti foglalkozásokkal, céglátogatásokkal, szülői értekezletekkel és pályaválasztási osztályfőnöki órákkal segítenek, hogy megfelelő mennyiségű információhoz jussanak a pályaválasztás előtt álló diákok.

A kamara egy külön honlapot is létrehozott, ahol összegyűjtötték, hogy az általános után milyen típusú iskolában lehet továbbtanulni, de megtalálható itt Baranya összes középiskolájának kínálata, bemutatófilmje, nyílt napjainak dátumai és honlapjai. Összeszedték a középiskolai felvételi eljárással kapcsolatos legfontosabb dátumokat, feladatokat.

Továbbá ingyenes tanácsadásra is lehetőség van, ahol a gyermekekkel és a szülőkkel közösen átbeszélik a terveket, célokat, képességeket, így sokkal megalapozottabb és biztosabb döntést tudnak hozni a pályaválasztást illetően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában