Sportturizmus

2022.02.05. 19:12

Felújítással ünnepelnék a centenáriumot Komlón

Elkészültek a látványtervei az idén századik évfordulóját ünneplő Komlói Bányász Sportkör (KBSK) sporttelep teljes felújításának – mint ismeretes, a komlói önkormányzat által megálmodott, több milliárd forintos beruházás állami támogatásból valósulna meg.

W. K.

A sportközpont egészének megújításával az a cél, hogy a lehető legtöbb sportág számára biztosított legyen az új komplexumban a felkészülési lehetőség. A fejlesztés során felújítanák a centerpályát, ami köré rekortán borítású új futókör épülne, az atlétika különböző ágai is megfelelő teret kapnának, illetve egy fedett labdarúgó-munkacsarnok építése is része a terveknek. 
Az infrastruktúra teljes megújulása mellett a futófolyosó szomszédságában egy labdarúgópálya és az atlétikai dobószámokat kiszolgáló területek kapnának helyet. A sportcentrum körüli útburkolat felújítását is tervezik, parkolóhelyeket is kialakítanának a közművek korszerűsítésén kívül. 
 

A beruházás része továbbá egy 80–100 férőhelyes sportszálló építése is, amely teljesen új alapokra helyezné a KBSK jövőbeni életét, működését, gazdálkodását, a létesítmény megteremtheti a sportturizmus alapjait Komlón. Összetartások, edzőtáborok tartása válna lehetővé a sportszállónak köszönhetően a városban. 
 

A most elkészült tervek alapján az önkormányzat várhatóan márciusban indítja el a teljes projektre a feltételes közbeszerzési eljárást. A legkedvezőbb ajánlatot júniusban nyújtják be a szaktárcához, azt követően 90 nap áll a rendelkezésre, hogy a kivitelezés megindításhoz szükséges kormánydöntés megszülessen. Mindezek alapján legkorábban ősszel elindulhat a sporttelep teljes megújítása. 
 

 

Új pálya épül hamarosan

 

Szabadtéri kézilabdapálya épül hamarosan Dávidföld és Kökönyös határában, a vásártér feletti területen. A Magyar Kézilabda Szövetség által támogatott fejlesztéshez az önkormányzatnak minimális, mintegy 200 ezer forintos önrésszel kellet hozzájárulnia. A pálya nem lesz elkerítve, így mindenki szabadon használhatja majd – átadására legkésőbb március végén sor kerül. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!