Hurrá!

2022.03.23. 19:11

Munkahelyeket teremtettek az Ormánságban

R. B.

– Ez a szép terem a megterített asztalokkal, ahol az ünnepélyes ceremónia lesz, amúgy az a hely, ahová a teherautók beöntik majd a földekről behozott paprikákat – fogadott minket Tihanyi János, a kedden átadott sellyei zöldségfeldolgozó szakmai vezetője.

 
A 200 millió forintos beruházásnak köszönhetően a kedden átadott zöldségfeldolgozó stabilan 65-70 környékbeli dolgozónak biztosít majd állandó munkahelyet a jövőben. Maga az üzemcsarnok, mint ahogy Nagy Attila polgármestertől megtudtuk, korábban a Kisfaludy család gazdasági épülte volt. 

 

– Az ünnepélyes alapkőletétel nemcsak a ma átadott feldolgozónak szól, hanem annak is, hogy 12 környező település lakóinak sikerült biztosítani megélhetést és munkahelyet itt az Ormánságban, Magyarország harmadik leghátrányosabb régiójában – magyarázta Sellye polgármestere.

 
Az eseményen felszólalt Sztojka Attila, a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság (TEF) főigazgatója is, aki elmesélte, hogy több év megfeszített munkája előzte meg a tucatnyi önkormányzaton átívelő projekt megvalósítását. 

 

– Az egész egy egyszerű ötletből eredt, mely szerint abból kellene értéket és munkahelyet teremteni, ami helyben van, vagyis a környék zöldségtermeléséből – fejtette ki a TEF első embere.

 
A Drávaiványiban 1500 négyzetméteren megvalósított fóliás épületekben palántázott paprikák útjának végső állomása tehát a sellyei zöldségfeldolgozó lesz, ahol először megmossák, majd egy csumázó gépszalagon keresztül vezet az útja a ládákba.

 
Sztojka Attilától megtudtuk, hogy a fejlesztések ezzel még nem fejeződtek be, hiszen a minisztérium már áldását adta arra, hogy április második felében megkezdődjön egy savanyítóüzem megvalósítása is. 

 

– Van még feladatunk bőven, a későbbiekben is nagy szerepe lesz még ennek a kistérségi összefogásnak – tekintett a jövőbe Sztojka Attila.

 
– A mai nap tökéletesen zárja le azt a megfeszített munkát, amit az elmúlt négy évben kellett elvégezni ahhoz, hogy ma megindulhasson az üzem – mondta Nagy Csaba, a térség országgyűlési képviselője. – Ez az átadó felteszi a koronát a 13 milliárd forintból megvalósított Ős-Dráva Programra – vélekedett a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában