Védik a helyi épített értékeket

2022.04.18. 19:14

Pályázati támogatással segít a bólyi önkormányzat a felújításokban

W. K.

Képünk illusztráció.

Fotós: Pesti Tamás

A helyi építészeti értékek felújítását idén is támogatja a bólyi önkormányzat. Cél, hogy olyan munkákat segítésen a város, amelyek az épületnek olyan részeit, tartozékait, díszítéseit, olyan értékeit újítják fel, állítják vissza, amelyek a műemléki, illetve a helyi védettség alá helyezést indokolttá tették. 

– Hangsúlyozottan az eredeti részek felújítása, restaurálása, visszaállítása, a kívülről látható arculat-, utcakép-, településkép-meghatározó részek renoválása, amihez a vissza nem térítendő támogatás igényelhető – a felhívás alapján.

A pályázatokat 2022. május 3-ig fogadják – az elvégzendő munka összegének maximum ötven százalékára igényelhető önkormányzati segítség, a felső határ 1,5 millió forint.

A több nemzetiség lakta baranyai kisvárosban nagy hangsúlyt fektetnek a helyi hagyományok őrzésére, ami nemcsak a programokban, rendezvényeken testesül meg. Ezt a célt szolgálják a hagyományőrző tematikus gyűjtemények, illetve ebbe a sorba illik az építészeti értékek megóvását, megtartását célzó önkormányzati pályázati lehetőség is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!