Hurrá!

2022.06.28. 09:03

Több mint 3 milliárd forintos fejlesztés zárul a Pécsi Tudományegyetemen

forrás: PTE

Fotós: Csortos Szabolcs

A projekt fő célja a Pécsi Tudományegyetem kutatási kapacitásainak bővítése, kutatási szolgáltatásainak átfogó fejlesztése révén olyan tudásbázis fejlesztése és kutatási folyamatok kialakítása, amely által az Egyetem regionális és országos szinten egyaránt alkalmassá válik társadalmi innovációt szolgáló és a K+F+I szféra igényeit kielégítő szolgáltatások nyújtására, valamint a kutatói utánpótlás biztosítására.

A 2017. január 01. és 2022. június 30. között megvalósult projekt keretében jelentős eredményeket ért el a PTE. Mintegy 560 millió forint értékben szereztek be orvostechnikai, műszaki és oktatási célú eszközöket.

A projekt jelentősen hozzájárult az oktatás digitális transzformációjához, a teljes egyetemet érintő hibrid oktatási termek kialakításához szükséges informatikai eszközbeszerzéssel és blended learning tananyagok fejlesztésével. Bár a projekt indulásakor még nem lehetett sejteni a világjárvány 2020-as berobbanását, de a digitális távoktatásra való átállást jelentősen megkönnyítették a projekt keretében megvalósult fejlesztések, beszerzések.

Több mint 130 együttműködési megállapodást kötöttek hazai, illetve nemzetközi vállalatokkal és felsőoktatási intézményekkel. A Pécsi Tudományegyetem hallgatói közel 600 konferencián szerepeltek. 154 ismeretterjesztő rendezvényen közel 5 000 ember hallgatta meg a kutatások eredményeit. Több mint 100 fiatal kutató lépett szintet, szerzett doktori fokozatot vagy nyert rangos elismerést a projektnek köszönhetően.

Címkék#pte
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!