Öten segítik már a rektor munkáját a PTE-n

2022.07.04. 18:30

Jakab Ferenc és Schepp Zoltán az új rektorhelyettes

Két új rektorhelyettest nevezett ki dr. Miseta Attila, a Pécsi Tudományegyetem rektora. Az országosan ismert dr. Jakab Ferenc virológus innovációs rektorhelyettesként is dolgozik mostantól az egyetemért, míg dr. Schepp Zoltán szeptember elsejétől gazdálkodásért felelős rektorhelyettes lesz majd.

Radnai B.

dr. Jakab Ferenc

Fotó: Löffler Péter

A kinevezések hátterében az áll, hogy új szakmai feladatcsoportokat emelt az egyetem rektorhelyettesi szintre. A változásokat követően a Pécsi Tudományegyetemen az eddigi három helyett, összesen öten segítik majd a felsővezetésben helyettesként a rektor munkáját. Dr. Betlehem Józsefhez, dr. Fedeles Tamáshoz és dr. Felinger Attilához csatlakozott dr. Jakab Ferenc innovációs rektorhelyettesként, míg dr. Schepp Zoltán nyári szabadságát követően szeptemberben áll majd munkába az új poszton. A nyári pihenés mellett dr. Schepp Zoltán többek között azért is kért egy kis türelmi időt rektorhelyettesi ténykedésének megkezdéséhez, mert szeretne alaposan felkészülni új feladatára, hiszen az egyetem gazdálkodását nem lehet egyik napról a másikra átvenni.

Dr. Schepp Zoltánt, két sikeres ciklust követően, dr. Takács András, korábbi oktatási és költségvetési dékánhelyettes követi a KTK dékáni pozíciójában.

dr. Schepp Zoltán

A Természettudományi Kar élén is történt változás, a leköszönő dr. Horváth Attilát, dr. Trócsányi András követi dékánként a TTK élén.

Rektori követe is lesz a PTE-nek

Az egyetem felsővezetésének kibővítése nem csak az új rektorhelyettesi posztokban merül ki. Dr. Miseta Attila egy új tisztséget, a rektori követ posztot is bejelentette emellett. Az új pozíciót Lengvárszky Attila korábbi rektori kabinetvezető tölti majd be, akinek feladatkörét Kresák Gergely veszi majd át a jövőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában