PTE az élvonalban

2022.07.30. 15:41

Újabb támogatást nyert el az egyetemi szövetség

MW

A European Digital UniverCity (EDUC), a Potsdami Egyetem által vezetett nyolc egyetem szövetsége további négy évre kap támogatást az Európai Bizottságtól – jelentette be sajtóközleményben a Pécsi Tudományegyetem. Az EDUC egyike annak a 17 kísérleti egyetemi szövetségnek, amelyet az EU 2019 óta finanszíroz. A támogatás összege a szövetség egészére 12,8 millió euró négy év alatt.

A Potsdami Egyetem és hét európai partneregyeteme: a Paris Nanterre és a Rennes (Franciaország), a Cagliari (Olaszország), a Masaryk (Csehország), a PTE (Magyarország), a Jaume (Spanyolország) és a University of South-Eastern Norway (Norvégia) kapott arról megerősítést, hogy további EU-finanszírozásában részesül. 

A pilotprogram első három évének sikereire építve a szövetség célkitűzése, hogy elmélyítse a nyolc egyetem együttműködését az innovatív mobilitások és a tantervek nemzetközivé tétele terén. Az elkövetkező négy évben tovább kívánják fejleszteni közös virtuális campusukat, a digitalizáció segítségével összekapcsolják a kutatást és az innovációt az oktatással, közös diplomaprogramokat indítanak, valamint megerősítik térségeik társadalmi hálózatait, ökoszisztémáit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában