Kapacitás-fejlesztés

2022.08.14. 10:46

Egymilliárd forintból épült új üzemcsarnok Komlón

Új gyártócsarnokot épített Komlón, és gépfejlesztést hajtott végre egymilliárd forintos fejlesztése keretében a bádogos és acélipari termékek gyártásával és kereskedelmével foglalkozó, magyar családi tulajdonban lévő mindszentgodisai Caadex Kft.

bama.hu (forrás: MTI)

A cég közleménye szerint a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program pályázatán elnyert 500 millió forintos forrás és saját erő segítségével megvalósított projekt keretében Komlón új üzemépületet emeltek gyártócsarnokkal, irodákkal, szociális blokkokkal.
 Ebbe a csarnokba került a beruházás részeként beszerzett, az épületek ereszcsatorna rendszerének részét képező tölcséres betorkolló csonk gyártó gépsor is. Az új gyártósorral a cég immár az épületek teljes ereszcsatorna rendszerét képes lesz gyártani, a fejlesztés illeszkedik a vállalkozás Ipar 4.0 termelésirányítási rendszerébe is - olvasható a közleményben.

A létesítményen megújuló energiatermelésre szolgáló napelemes rendszert is telepítettek a beruházás keretében, amely az épület és gyártógépek energiahatékony üzemeltetését teszi lehetővé - írták a kommünikében.
A több mint száz embert foglalkoztató társaság az MTI érdeklődésére közölte, hogy termékeinek túlnyomó részét külföldön - például Svájcban, Németországban, Ausztriában, Szlovákiában, Csehországban - értékesíti.
A cég 2021-ben 4,28 milliárd, egy évvel korábban 2,6 milliárd forint árbevételt ért el, adózott eredménye 2021-ben 445,3 millió, 2020-ban pedig 222,6 millió forint volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!