Együtt az egyetem és a bank

2022.08.17. 15:00

Folytatódik a PTE és az OTP Bank együttműködése (Galéria)

Folytatja és bővíti együttműködését az OTP Bank és a Pécsi Tudományegyetem. Az együttműködési megállapodást a két intézmény képviselői szerda délelőtt írták alá a PTE Szenátusi termében.

M. R.

Együttműködési megállapodást kötött az OTP Bank és Magyarország első egyeteme, a Pécsi Tudományegyetem. E szerint a legnagyobb hazai bank több mint ötmillió forinttal támogatja ebben a tanévben is a pécsi egyetemet. Ezen felül az egyetem munkatársai számára kedvezményes ajánlatokat biztosít, a hallgatókat pedig szakmai gyakorlatra is várják a pénzintézet különböző területeire.

Miseta Attila, a PTE rektora elmondta, a két intézmény kapcsolata immár több évtizedre nyúlik vissza.

– Sok szinten állunk partnerségben az OTP Bankkal. Ezek közül talán az egyik legfontosabb, hogy a hallgatóink képzésben is szerepet vállalnak, ezzel is a gyakorlatorientált képzéseink számát gyarapítjuk – hangsúlyozta a rektor.

Foltinné Götz Ágnes, az OTP Bank Nyrt. ügyvezető igazgató helyettese az eseményen rávilágított, az OTP két szempontból is fontosnak tartja a pécsi egyetemmel való együttműködést.

– Egyrészt az ügyfélkörének egy jelentős része PTE-s hallgató, oktató vagy munkatárs, másrészt a bank munkavállalói közül is a többség a PTE-n szerzett különböző képesítést, diplomát – mondta el Foltinné Götz Ágnes.

Hozzátette, míg 2019-ben az OTP új kollégáinak tizenegy százaléka érkezett a PTE képzéseiről, ez az arány 2021-ben a duplájára, 22 százalékra emelkedett. A hallgatók, főként a Közgazdaságtudományi Karról, nagy arányban vesznek részt szakmai gyakorlaton is a banknál, az egyre népszerűbb duális képzés egyfajta megjelenési formájaként, amennyiben sikeresen pályáznak erre.

– Az elmúlt évek tapasztalatai alapján azt látjuk, hogy a PTE hallgatói kiváló képességű, elhivatott fiatalok 

– állapította meg Foltinné Götz Ágnes.

A két intézmény képviselői egyetértettek abban, hogy az együttműködés minden érintett számára gyümölcsöző és segít abban, hogy közös erővel építsék a jövőt.

Kedvezményeket is kapnak az egyetemi dolgozók és hallgatók

Az intézmények együttműködésének folytatásaként a PTE munkatársai számára úgynevezett Gyémánt ajánlat keretén belül számos kedvezményt biztosít az OTP úgy a számlanyitás, mint a személyi kölcsön, lakás- és jelzáloghitel, vagy az OTP Travel utazási utalvány igénylése esetén. Ezteket illetően a PTE dolgozói az OTP bankfiókokban kaphatnak tájékoztatást.

A jövőben a tervek között szerepel az is, hogy alkalmi kitelepülések során az egyetemen is megjelenjenek OTP standok, ahol a hallgatók és dolgozók eligazítást, tájékoztátást kaphatnak.

Az együttműködési megállapodást a pécsi egyetem részéről Miseta Attila rektor és Decsi István kancellár, míg az OTP Bank Nyrt. részéről Foltinné Götz Ágnes ügyvezető igazgató helyettes írta alá a PTE Szenátusi termében.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában