A munkába járást segíti

2022.08.31. 10:31

Kétszázmilliós beruházással bicikliút épült Bogád és Szederkény között

Átadták a Szederkény és Bogád között csaknem kétszázmillió forintból épült kerékpárutat – közölte a Baranya megyei önkormányzat.

Bama.hu (Forrás: MTI)

A kép illusztráció

Fotó: Shutterstock

A bicikliúttal érintett településeken élők munkába járását segítő, továbbá turisztikai célokat szolgáló fejlesztést a Terület- és településfejlesztési operatív programban (Top) elnyert 193 millió forintból finanszírozta a szederkényi önkormányzat.

Őri László (FIDESZ-KDNP), a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke a közleményben elmondta, , hogy az új útvonallal létrejött a kerékpáros kapcsolat a megyeszékhely és Mohács között, és a beruházás Bólyon át kapcsolódást teremt Villány felé, később pedig a Mohács 500 keretében megvalósítandó kerékpárútra is rácsatlakozik majd.

A beruházás részeként a Péccsel keletről szomszédos Bogád, valamint a megyeszékhely és Mohács között fekvő Szederkény között futó húsz kilométeres szakaszon hét településen jelöltek ki, illetve építettek kerékpárutakat. A beruházás lehetővé teszi a megyeszékhely Pécs és a megye keleti részének kerékpárosbarát összekötését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában