Szakmai napok

2022.08.04. 12:02

Óriásgépek hasítják majd a földet a város határában

Augusztus 10-11-én rendezik meg a Szentlőrinci Mezőgépnapokat, helyszíne a Szentlőrinci Rendezvény Centrum és a közelében kialakított szántóföldi gyakorlati bemutatóterület lesz.

Zs. J.

Fotó: Penovác Károly

A kétnapos rendezvény középpontjába a mezőgazdasági gépesítést állítják, a fő hangsúlyt a talajművelésben fontos szerepet játszó gépek, technológiai sorok bemutatására helyezik -  írta közleményében a Baranya Megyei Vállalkozói Központ. A rendezvény látogatóinak az erő- és munkagépek megtekintése mellett azok behatóbb megismerésére is alkalom nyílik, ugyanis a gyakorlati bemutatók mellett szakmai előadások is lesznek, ahol többek között szó lesz a mezőgazdaság digitalizációs átállásáról is. 

Szentlőrincen korábban is tartottak mezőgazdasági gépbemutatókat, de a Baranya Megyei Vállalkozói Központ bízik benne, hogy jövőre ismét a Szentlőrinci Gazdanapokat tudják majd megszervezni, ami már közel harminc éves múltra tekint vissza. A gazdanapokat nemcsak a mezőgazdasággal foglalkozó vállalkozók és szakmabeliek keresték fel, hanem családok is, mivel a kisgyerekek örömmel nézték a helyszínen bemutatott háziállatokat és a különböző gépeket, kombájnokat, traktorokat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában