Szabad a pálya!

2022.08.10. 12:00

Rekordszámú diák jelentkezett a Mathias Corvinus Collegium Egyetemi Programjába

bama.hu (forrás: mcc)

Összesen mintegy hatszáz fiatal jelentkezett idén a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Juniorképzésére. A tehetséggondozó intézmény huszonhat éves történetében még soha nem volt akkora túljelentkezés az Egyetemi Program részeként működő képzésre, mint az idei felvételi időszakban. Az MCC a Kárpát-medence legjelentősebb tehetséggondozó intézményeként több mint huszonöt éve végzi tevékenységét: az általános iskola felső tagozatától egészen fiatal felnőtt korig működtet közcélú, ingyenes képzési programokat.

Célja, hogy a hagyományos közoktatást és felsőoktatást kiegészítő, magas szintű tudást nyújtson nem csupán egy területet érintően, hanem interdiszciplináris jelleggel.

A frissen érettségizettek jelentkezhettek az MCC Egyetemi Programjának Juniorképzésére, mely az idei felvételi időszakban soha nem látott népszerűségnek örvendett. Budapest, mint a legnépszerűbb képzési helyszín, többszörös túljelentkezéssel idén is a diákok kedvencének bizonyult: mintegy kettőszázhetven fő pályázta meg az MCC Juniorképzését a fővárosban.

 A tehetséggondozó intézmény regionális egyetemi központjaiban - Debrecenben, Győrött, Miskolcon, Pécsett és Szegeden - tavaly útnak indult Egyetemi Program idén is rengeteg érdeklődőt vonzott, mint ahogy a Mathias Corvinus Collegium Erdélyi Középiskolás Programja, amelyre minden eddiginél több külhoni diák jelentkezett.

 A fentebb említett képzések kapcsán a kiválasztási folyamat jelenleg is zajlik, a felvételik során legjobb teljesítményt nyújtó diákok pedig szeptembertől csatlakozhatnak az MCC családhoz. Ősszel több mint ötezerötszáz diákkal kezdi meg a tanévet a Kárpát-medence legjelentősebb tehetséggondozó intézménye.

Mathias Corvinus Collegium 

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) tehetséggondozó intézmény, amely Kárpát-medenceszerte nyújt a hagyományos iskolarendszeren túlmutató, ingyenes, társadalmilag hasznos, közösségi célokat szolgáló képzéseket az általános és középiskolás korú fiataloktól kezdve egészen a felsőoktatásban tanuló vagy már diplomás korosztályig. Az MCC tudásközpont, amely a képzések mellett rendezvényeivel, konferenciáival, könyveivel, nyilvános közléseivel részt kíván venni az összmagyarság felemelkedését szolgáló közéleti párbeszéd és kultúra fejlesztésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában