Nagyon igyekeztek

2022.10.29. 21:11

Egymás után jelentették be: bezárnak az intézmények

Egymás után jelentették be az elmúlt napokban, hetekben a nagyobb városok polgármesterei, hogy a megemelkedett rezsiárak miatt milyen takarékossági lépésekre kényszerül az önkormányzat, milyen intézményeket zár be.

Zs. J.

Fotó: Laufer László

A napokban Mágocs polgármestere, Bogyayné Gál Tünde a közösségi oldalán közölte: a mágocsi önkormányzat minden igyekezetének ellenére már látható, hogy nem tudnak minden épületet az eddig megszokott módon üzemeltetni az elszabadult energiaárak miatt. 
Az önkormányzat emiatt úgy döntött, hogy a fűtési szezon idejére október végétől bezárják a Tarnai Nándor Városi Könyvtárat, a Rendezvényházat, a Helytörténeti Gyűjteményt, a művelődési ház nagytermét, illetve a közterületi lámpaoszlopokra az adventi díszvilágítások az idei évben nem kerülnek fel, és az adventi ünnepekre kötött beltéri programok, rendezvények többségét pedig lemondják. A polgármester hozzátette, a Német Nemzetiségi Önkormányzat és Egyesületnek köszönhetően a betlehemet felállítják a városban. Zs. J. 
 

Mágocson is lépni kellett az energiaválság miatt
Fotó: Laufer L.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!