Díjazzák a legjobbakat

2022.10.21. 21:34

Idén is keresik a Luca vérét a pécsi borvidéken

December 9-én a Pécsi Kulturális Központ a Pécs-Mecseki Borút Egyesület közreműködésével idén is megrendezi a decemberi Luca-napi Borverseny programsorozatához kötődő „Új borok mustráját”.

Zs. K.

Illusztráció.

Fotó: Imre György

A verseny eredményhirdetését és a nyilvános borbírálatot  december 10-én, szombaton 18 órakor tartják. A nyertes borokat az est résztvevői végig is kóstolhatják a Pécsi Kulturális Központ színháztermében. 

A termelőktől a borokat december 5-7-ig várják, a zsűrizésre pedig december 9-én kerül sor. Másnap, a nyilvános borbírálaton kihirdetik a Pécsi Borvidék legjobb fehérborát, rozéját, és vörösborát. A kategóriák győzteseit a Pécsi Agroker Kft. által felajánlott díjakkal jutalmazzák. A mustra abszolút legjobb bora pedig elnyeri a „LUCA VÉRE 2022” címet.

A zsűri tagjai Csepeli Zoltánné kertészmérnök, borászati szakértő, illetve a Pécs-Mecseki Borút Egyesület által delegált további borbírálók. A bírálatot minden résztvevő írásban is megkapja. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában