AURUM díj

2022.10.19. 10:07

Nemzetközi elismerésben részesült a hásságyi Belward Pincészet

Rajnai-Zsíros Krisztina

Az Európai Bor-és Gasztronómiai Egyesületek Szövetsége (CEUCO) az idén Franciaország Burgundia tartományában, Dijonban tartotta éves kongresszusát, ahol az európai bor-és gasztronómiai rendek összesen több, mint 400 fős közönsége előtt vehette át Wilhelm Dávid, a Belward Pincészet vezetője az AURUM díjat, melyet különböző kategóriákban egy-egy ország és gasztronómiai ágazat jeles képviselőjének adnak át.

A Belward Pincészetet a pécsi székhelyű Magyar Hölgyek Gasztronómiai- és Borrendje terjesztette fel a rangos kitüntetésre, miután a Borrend tavalyi borválasztásán a „Magyar Hölgyek Bora” címet rozé kategóriában a Belward Pincészet rozéja nyerte el.

 A díjat a pécsi borrend elnöke és egyben a CEUCO alelnöke, Háberné Fekete Ibolya, valamint a CEUCO elnöke, Carlos Martin Cosme adta át Wilhelm Dávidnak az ünnepség keretében, Dijonban.

A konferencián ezután a különböző CEUCO tagországok, Spanyolország, Franciaország, Portugália, Olaszország, Görögország, Belgium, Magyarország és Francia Guayana gasztronómiai rendjei tartottak bemutatót, valamint bor- és ételkóstolót. A magyar asztalnál a Belward pincészet borait, szederkényi házi készítésű sonkát és stifoldert, valamint olaszi kézműves sajtokat kóstolhatott a szakavatott közönség. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában