Digitális világ

2022.11.17. 15:48

A hazai egyetemek közül csak a pécsire gurul be az 5G kamion

A folyamatosan változó és megújuló digitális világ egyik hajtómotorja az információs és kommunikációs technológia. Ennek keretében valósult meg a Huawei “5G” kamion is, ami november 18-án Pécsre érkezik a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karára.

Cz. E.

Fotó: FrankHH

A gazdaság fellendítését és a szén-monoxid csökkentését is lehetővé tehetik azok az új lehetőségek, amelyek az információs és kommunikációs technológia világában születtek. Egyre több intézmény törekszik arra, hogy zöld, hatékony, intelligens hálózatot fejlesszen ki, amely felgyorsítja az iparágak digitális és intelligens átalakulását. Ezekhez a folyamatokhoz kapcsolódó legújabb fejlesztéseket rejti a kamion, ami a hazai egyetemek közül csak a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatika Karára gördül be. 

Kiváló lehetőség ez a mérnökök számára, hogy fejlesztéseket kísérő szakemberekkel vegyenek részt vezetett túrán, ahol közelgő trendekről, a piac alakulásáról, a szolgáltatások fejlődéséről, az új iparág lehetőségeiről és azok felhasználhatóságáról beszélgessenek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában