Komoly elismerés

2022.11.21. 16:35

Címet kapott a pécsi egyetem oktatója, Vargyas Gábor professzor

Az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat 2021-ben indította el a kutató professor emeritus címek adományozását – a napokban Vargyas Gábor professzor életműve elismeréseként Maróth Miklós elnöktől vehette át a cím viselésére szolgáló oklevelet.

bama.hu

A kutató professor emeritus cím megalapításának és adományozásának célja az ELKH kutatóhelyein tudományos munkakörben foglalkoztatott kutatók eredményes kutatói életpályájának, valamint a tudományszervezés területén végzett jelentős tevékenységének elismerése.

A közelmúltban tartott ünnepi rendezvényen életműve elismeréseként Vargyas Gábor, a Pécsi Tudományegyetem Néprajz Kulturális Antropológia Tanszék professzora, a néprajz és a kulturális antropológia iskolateremtő személyisége érdemesült a kutató professor emeritus cím viselésére, hiszen „szakmájának hazai és nemzetközi viszonylatban egyaránt kiemelkedő képviselője, aki a tudományos kutatás, a muzeológia és az egyetemi oktatás területén egyaránt komoly tekintélyre tett szert”. 

A díjat az ELKH elnöke, Maróth Miklós adta át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!