Legyen mézes napjuk!

2022.11.17. 16:14

Édes meglepetéssel várják a véradókat november 24-én

A véradás egy jótékony cselekedet. Abból ad a véradó, amire másik embertársának nagy szüksége van és semmivel sem pótolható. A véradásra különböző akciókkal is ösztönözni akarják az embereket. Ilyen kampány lesz a november 24-ei Mézes csütörtök is, amely a Pécsi Regionális Vérellátó Központban valósul meg.

Czeczon Enikő

Fotó: Laufer László

Az intézmény számára a baranyai termelők által felajánlott jótékony mézeket november 17-én adta át Őri László, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke és May Gábor, az OMME Baranya megyei méhészeti szaktanácsadója. 

A már hagyománynak számító Baranya méze címért is versenybe szállnak idén is a termelők. Ennek keretében gyűjtik be azokat a mézzel teli üvegcséket is, amit aztán a Pécsi Regionális Vérellátó Központnak ajánlanak fel. Őri László az átadó során elmondta, hogy ez a verseny nem csak arra érdemes, hogy a helyi termelők összejöjjenek és közösséget teremtsenek, hanem arra is, hogy jótékony céllal tudjanak segíteni a természet egészséges adományával, a mézzel. Ez a megmérettetés teszi lehetővé, hogy a Mézes csütörtök akció 2016 óta megvalósulhasson.  A mézátadón jelen volt Dr. Dezsőné dr. Siba Krisztina, a Pécsi Regionális Vérellátó Központ régióigazgató főorvosa, aki ezekkel az akciókkal kapcsolatban osztotta meg azt, hogy ezek a különleges napok már 587 véradót hoztak és 1446 beteget sikerült az ekkor vett vérekkel megmenteni. 

Fotós: Laufer László

Ez az akció illeszkedik a Baranya Megyei Önkormányzat azon célkitűzései közé, amellyel az embereket tudatosabb fogyasztásra ösztönöznék. Szeretnék elérni, hogy a helyben termett, jó minőségű élelmiszereket a mindennapok során is keressék a vásárlók és életükbe építsék.

May Gábor köszönetet mondott a termelőknek ezért a mézes jótékonykodásért, amivel a véradást segítik. Valamint az önkormányzat felé is háláját fejezte ki, amiért hozzájárulnak a Méz verseny megvalósulásához. Záráskét mindenkinek mézes napot kívánt nem csak a véradás napjára, hanem minden egyes napra a téli időszakban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában