Nagy ilyenkor a forgalom

2022.12.03. 16:35

Érdemes időben rendelni az ajándékot

Cz. E.

Fotó: vchal

Egyre többen választják az online teret, hogy a vágyott dolgot megszerezzék és az ünnepek közeledtével is sokan inkább az internetes vásárlást preferálják. Itt jönnek képbe a különböző futárszolgálatok. Ebben az időszakban leterheltebbek, mint az év többi részében. 
Az egyik megkérdezett vásárló a legtöbb futárszolgálattal elégedett ilyenkor is. Pontosnak és megbízhatónak találja a GLS, a Foxpost, a DHL és a Packeta cégeket, de azért megjegyezte, hogy mindenki rendelje meg időben az ajándékokat, akár már novemberben, hogy még véletlenül se legyen csúszás a kiszállításában. Egy másik megszólaló a UPS futárcéget is kiemelte, akik eddig két alkalommal szállítottak csomagot Magyarországról az Egyesült Királyságba, és mindkét alkalommal egy hét alatt megkapta őket a címzett. 

 

Van olyan is, aki szívesen választja ebben az időszakban a Magyar Postát. Sokan megjegyezték, hogy a Magyar Posta szolgáltatásai közül a karácsony közeledtével az MPL csomagautomata szolgáltatást részesítik előnyben, mert félnek, hogy a cég nem tudja teljesíteni a sima postai kézbesítést. 
Más a GLS-ről beszélt pozitívan, akik 2021-ben, még egy nappal karácsony előtt is vállaltak egynapos határidővel csomagszállítást, így okozva a feladónak és a címzettnek is boldog karácsonyt. Kedves történet a beszámolók közül az, amikor pár nappal szenteste előtt az egyik GLS futár begördült a vásárló utcájába és már messziről lehetett hallani, ahogy épp a Last Christmas című zene szól az autóból, és még a csomag átadásakor is dúdolta a dalt, ami mosolyt csalt a vásárló arcára. 
Persze vannak, akik negatívan nyilatkoztak egy-egy futárszolgálatról. Késve kézbesített csomagról számoltak be, ami miatt nem egy vásárlónak okoztak stresszes napokat. Az ünnepek előtt előfordulnak ilyenek esetek, hiszen néha többet vállalnak a cégek, mint amennyire kapacitásuk van.  
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!