December 15-e a határidő

2022.12.08. 13:54

Jól tanuló diáksztárokra vár a Kamara új versenye

Sz. Zs.

A kép illusztráció

Fotó: Frank Yvette

Már csak egy hétig fogadják a jelentkezéseket a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara következő tanévi tanulmányi versenyére. Sietnie kell tehát, aki a Szakma Kiváló Tanulója (SZKTV) vagy az Országos Szakmai Tanulmányi (OSZTV) verseny sikereire alapozva részt szeretne venni a jövő évi Szakma Sztár Fesztiválon – a pályázati határidő ugyanis december 15.

A 2008 óta folyó két minősítő versennyel a Kamara célja a kezdetek óta a gyakorlatigényes „fizikai” szakmák társadalmi elismertségének és vonzerejének növelése, a szakmatanulás népszerűsítése a pályaválasztó gyerekek között. A „Szakmát a kézbe!” szlogen jegyében folyó nemes versengés területi előválogatóit megyénként a területi szervezetek – régiónkban a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara – végzik.

A területi előválogatókat követő országos döntőt hagyományosan Budapesten, a Hungexpo Vásárközpontban a Szakma Sztár Fesztivál keretében tartják majd meg. Itt a szakmánkénti legjobbak látványos versenyét különböző bemutatók és interaktív tevékenység-szigetek színesítik. Érdekesség, hogy egyes szakmák a lehetőségek szerint a helyszínen ki is próbálhatóak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!