Nehéz év jön, de van fény az alagút végén

2022.12.16. 12:45

Top 100: idén is gálán ismerték el a legjobbakat (galéria)

Idén is köszöntötték az év legjobb gazdasági teljesítményt nyújtó cégeit és vállalkozóit a hagyományos Top 100 gálán.

Bama.hu

Fotó: Laufer László

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, a NAV Baranya Megyei Adó- és Vámigazgatósága és a Dunántúli Napló hagyományos rendezvényén kevéssé meglepő módon a hangsúly inkább az előttünk álló évre, és nem a mögöttünk hagyottra esett. 

Ahogy Síkfői Tamás, a kamara elnöke előadásában is elmondta, a covid-járvány, a háború, az energiaválság hatásait napi szinten is látjuk már, de az igazi kihívásokkal majd jövőre kell szembesülnünk. Véleménye szerint a világgazdaság totális átalakulása jelenleg is zajlik, többek között azért, mert az Európai Unió rossz válaszokat adott a kialakult helyzetekre. A kamara elnöke hozzátette: több friss kutatás szerint is a 2023 a legnehezebb lesz a második világháborús évek óta.

Ugyanakkor az is elhangzott: ott van a fény az alagút végén, ám ehhez a különféle vállalati kapcsolatokat meg kell erősíteni, a lehetőségeket pedig maximálisan ki kell használni. 

A fentieket erősítette meg Kálmán László, az EY Stratégiai és Tranzakciós Tanácsadással foglalkozó területének associate partnere is, aki előadásában többek között kiemelte: vannak megoldási lehetőségek a helyzet kezelésére. A vállalatok hatékonyságának növelésével, a működésük optimalizálásával, a folyamatos és őszinte kommunikációval, a fenntarthatóság kiemelten kezelésével, illetve az energiafüggőség minél előbbi jelentős csökkentésével átvészelhető a ránk váró nehezebb időszak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában