Fogyasztóvédelem

2023.01.07. 16:54

A zöldre festést is vizsgálja a hatóság

Átfogó fogyasztóvédelmi vizsgálatokra számíthatnak 2023-ban is a hazai vállalatok – az Igazságügyi Minisztérium a minap tette közzé az idei évre tervezett fogyasztóvédelmi ellenőrzési programját.

W. K.

Eszerint ebben az esztendőben is kiemelten vizsgálják a dohánytermékeket és a webshopok működését, de csakúgy, mint a korábbiakban, a játékokat, az univerzális akkumulátortöltőket, a kozmetikai termékeket és a gyermekgondozási cikkeket gyártók és forgalmazók is számíthatnak ellenőrzésekre.

Ezek mellett minden speciális tulajdonságú élelmiszert górcső alá vesznek, kiegészítve a glutén- és laktózmentes termékek eddigi vizsgálatait.
A hatóságok a jövőben ugyancsak szigorúan figyelik, hogy a cégek pontos tájékoztatást adnak-e a szavatosságról, jótállásról, és megtévesztik-e a vásárlóikat a „zöldre festés” módszerével, amivel a valós tevékenységüknél környezetbarátabbnak tüntetik fel magukat.
A szaktárca tájékoztatója szerint 2023-ban az ellenőrzések kiterjednek a gyermekeket és fiatalkorúakat védő reklámszabályok betartására is. A hatóság ugyancsak átfogóan felügyeli a gyermek- és sítáborokat, valamint a gyerekeknek szánt farsangi és halloweeni maszkokat, parókákat és jelmezeket. A sport­eszközök, valamint az állateledeleket és állatfelszerelést forgalmazó cégek is felkerültek a vizsgálati listára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában