Az agrárminisztérium részéről is lesznek előadók

2023.01.27. 16:32

Gazdálkodói fórumokat tartanak minden baranyai járásban

A gazdálkodók az év első hónapjaiban felkészülnek az új, 2023-2027-ig tartó stratégiai programra és a legfontosabb, idei évet érintő változásokra.

Zs. K.

Fotó: Löffler Péter

Ehhez a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Baranya Vármegyei Igazgatósága minden segítséget meg szeretne adni, ezért január 31-től tájékoztató fórumsorozatot indítanak, és a vármegye minden járásába ellátogatnak.

A fórumokon Rittlinger József, a NAK baranyai elnöke ad tájékoztatást az új földtörvényről, melyet májustól kell betartani, emellett beszél a legfontosabb, gazdálkodókat érintő változásokról. Tarnai Lívia, a Baranya Vármegyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályának vezetője a támogatásokról, a lehetőségekről, a változásokról tart előadást. 

Az Agrárminisztérium részéről is lesznek előadók: Sellyén Juhász Anikó agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár, Mohácson Papp Zsolt György vidékfejlesztési programok végrehajtásért felelős helyettes államtitkár, Pécsen pedig Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár vesz részt a programon.

A fórumok helyszíne és időpontja: január 31. 10 óra: Szászvár, 14 óra: Mágocs, február 7. 10 óra: Szigetvár, 14 óra: Szentlőrinc, február 14. 10 óra: Siklós, 14 óra: Sellye (Juhász Anikó részvételével), február 21. 10 óra: Pécsvárad, 14 óra Pécs (Feldman Zsolt részvételével), február 28. 10 óra: Mohács (Papp Zsolt részvételével), 14 óra: Bóly.

– Mint minden évben, idén is április elsejétől várható a területalapú támogatási kérelmek beadásának lehetősége. Felhívjuk erre is a figyelmet, hiszen a mostani időszakot arra kell kihasználni, hogy minden gazdálkodóhoz eljussanak az aktuális információk, lehetőségek és szabályok, emellett segítséget kívánunk nyújtani ahhoz, hogy minden gazdálkodó az ő gazdaságának megfelelő, lehető legtöbb támogatást le tudja hívni. Vannak új elemek, amikkel tisztában kell lenni, és olyan régi elemek, amelyek idén kivezetésre kerülnek. Arra biztatunk minden érintettet, hogy lehetőség szerint vegyen részt a fórumok valamelyikén – mondta Rittlinger József.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában