Ő az első duplázó

2023.01.04. 13:14

Ismét Günzer Tamás vörös bora nyerte a Magyar Bor Nagydíjat

A Magyar Borszakírók Köre (MBK) a vörös borok között a Günzer Tamás Pincészet 2019-es GT 50 Cuvée-jének ítélte oda a 2022-es Magyar Bor Nagydíjat.

Sz. Zs.

Vörösbor palac pohár Tarpai szőlőhegy szőlő-hegy szolohegy borvidék szőlőtermesztők bortermelők boraszatok pincek Tarpa 2021.07.22 fotó: Németh András Péter / Szabad Föld

Fotó: Nemeth Andras Peter +36208281361

 A fehér bor kategóriában a pannonhalmi Cseri Pincészet 2019-es Septimus Rajnai Rizlingje érte el a legtöbb pontot. A bírálók az elmúlt évben értékeltekből állították össze a legjobb fehér és vörös borok Super 12 listáit, amelyekből vakkóstolón választották ki a végső győzteseket.

A díj először került Pannonhalmára, miközben Villány már a negyedik elismerést gyűjtötte be; sőt, Günzer Tamás az első a díj történetében, aki duplázni tudott, hiszen tavaly is ő készítette a nagydíjas vörösbort. A Super 12-ben tíz magyar borvidék képviseltette magát: a legtöbb borral Tokaj és Szekszárd (4-4), majd Villány, Eger és Pécs (3-3). A listákon 15 fajtabor és 9 cuvée szerepelt – utóbbiak sorában a cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot és kékfrankos házasításával készült prémium GT 50-nel.

A trófeákat és okleveleket a Pécsi Borozó gasztronómiai és bormagazin tavaszi gáláján vehetik majd át a győztesek Pécsett.

Képünk illusztráció.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában