Javaslatokat is megfogalmaztak

2023.03.24. 11:24

A baranyai agrárkerekasztal tagjai több témát is érintettek a fórumon

Szerdán a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara baranyai szervezetének meghívására összeültek az baranyai agrárkerekasztal tagjai, hogy ismételten megvitassák a vármegye mezőgazdaságának jelenlegi problémáit és aktualitásait.

Zs. K.

Forrás: NAK

A fórumon szó volt a baranyai viharkárosultakat ért megoldási javaslatokról, a hazánkba, így Baranya vármegyébe is ellenőrizetlenül érkező ukrán gabonáról, a tej kérdésről (kvótatámogatás és napi árfolyam kapcsán), a gazdálkodók hitelhez jutásáról, emellett a résztvevők egy 18-20 pontos építő javaslatcsomagot állítottak össze a Közös Agrárpolitika módosításával kapcsolatban. 

A megfogalmazottakat rövidesen eljuttatják az Agrárminisztériumba. Ezen kívül az idén augusztusban megrendezendő Baranyai Agrár Nap szervezése is napirendre került. A 2022-ben megalakult Agrárkerekasztal tagjai – összesen 14 szervezet – Baranya vármegye agráriumának érdekében fognak össze a helyi mezőgazdaság szereplőinek együttműködésével, közös célok elérése érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!