Fejlesztés

2023.03.16. 14:17

Új üzletsorokat alakítanak ki a Diana téri piacon

A több mint 40 éves piac külső és belső állapota egyaránt indokolja a fejlesztést.

bama.hu

A kép illusztráció

Fotó: Lang Róbert

A pécsi önkormányzat a TED-en meghirdette a Diána téri piac felújítását megcélzó kivitelezői közbeszerzést - olvasható a Magyar építők honlapján.  A piacot üzemeltető cég korábbi adatai szerint a TOP keretében finanszírozott beruházást az indokolja, hogy a piac több mint 40 éves, amelynek látható jelei megmutatkoznak a külső és belső állapotán. "A vegyes megjelenésű és műszaki állapotú épületállomány összességében korszerűtlen, és jelentős felújításra szorul" - írták a Pécs egyik legforgalmasabb piactereként számon tartott építményről.

A beruházásban a meglévő szerkezetek bontását követően a meglévő üzletfunkciók befogadására új, acélváz-szerkezetű, egységes építészeti megformálású üzletsor jön létre a projektleírás szerint. A korszerű könnyűszerkezetű homlokzati panelekkel burkolt építményben 15 bérelhető üzlethelyiséget alakítanak ki.

Az üzletsort U alakban alakítják ki, a közöttük levő területen kap helyet az őstermelői árusok fedett, nyitott területe. A létesítmény keleti blokkjában alakítják ki a piacfelügyelet irodáját, illetve a látogatók vizesblokkjait.

Az épületre napelemrendszert telepítenek, az építmény emellett a legújabb energetikai követelményeknek megfelelő építészeti elemekkel és gépészeti berendezésekkel is gazdagodik. A projektben akadálymentes parkolót alakítanak ki, szintén akadálymentes megközelítését biztosító járdával és akadálymentes illemhelyekkel.

A piac környezetét is fejlesztik: a parkoló területe, a kapcsolódó kiszolgáló utak, továbbá egy másik TOP által finanszírozott projekt keretében a piac szomszédságában található parkos terület is megújul. A beruházás tervezett befejezése 2023 év vége - számolt be a portál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!