Drónok harca

2023.04.18. 09:48

Zöld gondolat mentén szerveződött az előadás

A környezettudatosság fontos szerepet játszik a Csorba Győző Könyvtár életében.

Cz. E.

Fotó: AS

 Ezen zöld gondolat mentén szervezi meg április 18-án a PTE Egyetemi Könyvtár és a Tudásközpont Zöld Könyvtár munkacsoportja a Drónok harca – A precíziós mezőgazdaság és a környezetvédelem című előadást délután 5 órakor a Tudásközpont konferenciatermében.  

A témában Lévai Kristóf, a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar, Föltudományi Doktori Iskola tagja tart előadást. 

A precíziós gazdaság műszaki, informatikai, információs technológiai és termesztéstechnológiai alkalmazások összességét jelenti, amelyek hatékonyabbá teszik a szántóföldi növénytermesztését, valamint a mezőgazdasági gépüzem szervezését, mindezt úgy, hogy közben támogatja a környezetvédelmi és fenntarthatósági elvárásokat.

Az előadáson ezen mezőgazdálkodási forma újdonságairól, eszközeiről, módszereiről és lehetőségeiről esik szó, amely során kiemelt figyelmet kapnak a megfigyelésre alkalmazható monitoring drónok, illetve a komolyabb kategóriába tartozó kiszóró, permetező eszközök.  

Lévai Kristóf közérthetően mutatja be a modern mezőgazdasági technikák egyre inkább környezetkímélő, a hagyományos megoldásokhoz képest kevésbé környezetkárosító hatásait. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!