2025.04.18. 10:00
Eper-illatban úszik a vásárcsarnok – ilyen a húsvét előtti roham belülről
Már csak a szombat maradt a végső beszerzésekre utolsó roham indul a megye piacain. A stratégiai cikkeket, mint a sonka, meg a tojás, kevesen hagyták a végére, az utolsó roham leginkább a friss zöldségekre, kiegészítőkre irányul.

Fotó: KOVACS LILIANA
Az utolsó roham jelei a Pécsi Vásárcsarnok forgalmán már csütörtökön megmutatkoztak. Rengeteg látogató araszolgatott az üzletek meg az asztalok között, akik számára különös élményt jelenthetett a friss eper és a füstöltáru intenzív illatának keveredése.

Fotó: Kovács Liliána
Jó hír a vásárlók számára, hogy ha már nem is a két héttel ezelőtti gazdagságban, de még mindig kielégítő a két húsvéti fő termék, a sonka és a tojás kínálata. Az ünnepek előtt igazán impozáns a felhozatal a primőr zöldségekből, így szinte minden ilyen profilú standon ott a zöldhagyma, a hónapos retek, a saláta, de megújult a tavaszi paradicsom és paprika szortiment is.
Az utolsó roham már célirányos, sokan már a kiegészítő termékekre koncentrálnak
A füstöltáru és a tojás mellett érdemes egy pillantást vetni az ilyenkor keresett kiegészítő termékekre is. A bolti kiszerelések mellett még fellelhető a házi torma is a piacokon, de ahogy más ünnepek előtt is szokott, roppant kelendő a különböző féle savanyúság is ezekben a napokban. Sokan veszik a céklát, a savanyúkáposztát, de népszerű a csalamádé is.
A húsvéti asztal két elmaradhatatlan eleme a finom házi sajt, illetve a sós és édes kalács is. Jó hír az utolsó rohamra indulóknak, hogy a Pécsi Vásárcsarnokban ezekből sem tapasztalható hiány, és ezek a finomságok a megye több piacán is beszerezhetők még.
