Fagylalt-kreációk

2025.06.01. 07:15

Jöhet akkor egy nagy gombóc Sauvignon Blanc?

Bemutatták a Pécsi Egyetemi Borbirtok és a Trüffel Cukrászda közös borfagylaltjait.

Jöhet akkor egy nagy gombóc Sauvignon Blanc?

Fotó: Csortos Szabolcs

Egyedülálló kulináris eseménynek adott otthont Pécs: a különleges ízélményt kínáló borfagylalt, mely a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet (Pécsi Egyetemi Borbirtok) és a Trüffel Cukrászda közös munkájának gyümölcse, most debütált a nagyközönség előtt, méghozzá rögtön három ízben. Az eredmény pedig három olyan ízvilág, amely garantáltan elvarázsolja az édesszájúakat és a borkedvelőket egyaránt.

A kísérletező kedv és a minőségi alapanyagok iránti elkötelezettség jegyében megalkotott fagylaltok a Pécsi Egyetemi Borbirtok kiváló borait ötvözik a Trüffel Cukrászda mesteri fagylaltkészítési tudományával. A kínálatban megtalálható a könnyed Rozé-sárgadinnye, a frissítő Sauvignon Blanc-lime, valamint a harmonikus Zenit-körte ízkombináció. Mindhárom fagylalt a nyár esszenciáját hordozza magában, igazi ínyencség a felnőttek számára. Bár a borfagyik alkoholtartalma elenyésző, a számított (kutatóintézet laboratóriumában pontosan bemért) értékeket figyelembe véve mégis inkább a felnőtt közönség számára ajánlják ezt a különleges desszertet, melyből kb. 8 gombócot kellene elfogyasztani, hogy az így bevitt alkoholmennyiség 1 dl bornak feleljen meg. A borokkal harmonizáló friss gyümölcsök kombinációja egyedülálló ízélményt nyújt, tökéletes választás egy forró nyári délutánra vagy egy elegáns desszertként. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!