Adó

2018.09.22. 16:26

Beszámol a hivatal az egy százalék útjáról

Megnézhetjük, mennyi pénzt kapnak a civilek.

Wald Kata

Budapest, 2016. január 3. Megújított húszezer forintos bankjegyek. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2014 és 2018 között folyamatosan újítja meg a jelenlegi bankjegysorozat címleteit. A 10 000 forintos után a második elem a megújított 20 000 forintos bankjegy, amelyet 2015. december 14-tõl hozott forgalomba a bank. A régi húszezres bankjegyek 2016 végéig használhatók fel a készpénzforgalomban. MTVA/Bizományosi: Faluldi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Fotó: Faluldi Imre

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal központi honlapján (www.nav.gov.hu) ad tájékoztatást a személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról, a kedvezményezettekről, a kedvezményezett adószámának, technikai számának, nevének, székhelyének, a kedvezményezettet megillető összegnek és a javára érvényesen rendelkezők számának megjelölésével.

A kimutatásban azon kedvezményezettek tételes adatai szerepelnek a 2018. szeptember 14-i állapot szerint, amelyeket a magánszemélyek érvényesen jelöltek meg a 2017. adóévi (2018. rendelkező évi) szja egy százalékos rendelkező nyilatkozataikban, és a kedvezményezettek javára érvényesen felajánlott szja egy százalékos összegek összesítve elérik, vagy meghaladják az ezer forintot.

A NAV a kimutatásban szereplő regisztrált civil kedvezményezetteknek hivatalból teljesíti a kiutalást, így a kedvezményezettek részéről ezzel kapcsolatban további teendő nincs.

Felhívják a figyelmet, hogy amennyiben a kedvezményezett köztartozással rendelkezik, annak erejéig a NAV a kiutalást nem teljesítheti, kizárólag a köztartozásra visszatartott összegen felül maradó rész utalható ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában