kútfúrás

2018.03.12. 17:00

Ivóvízminőség-javító program indul Szentlőrincen

Még az idén jelentős fejlesztést valósítanak meg a város ivóvízminőség-javító programjának keretében.

N. L.

Így fúr a magyar

Mint arról Koltai Péter, polgármester beszámolt, a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban, EU-s forrásból finanszírozott beruházás révén két új ivóvíztermelő kutat fúrnak, új ellátóvezetékeket építenek ki, valamint a helyi vízműtelepen egy új tározót és kezelőberendezéseket is telepítenek. A mintegy 818 millió forintos beruházást 85 százalékban támogatják az Unió Kohéziós Alapjából, amelyhez 119 millió forintos önrészt adnak.

A leglátványosabb változás egy új, 200 köbméteres hidroglóbusz megépítése lesz, ami az Ifjúság úti vízműtelepen kap helyet. Emellett nagy vállalkozás annak a két új kútnak a fúrása is, amelyek egyikét északra, a keresztespusztai bekötőút mellett létesítik. Innen egy másfél kilométeres új vezeték köti majd rá a vízvételi helyet a mostani hálózatra. A másik új kutat pedig Tarcsapuszta közelében alakítják ki, innen is 160 milliméter átmérőjű nyomóvezetéken jut majd a víz a központi telepre.

A kivitelezési munkálatokat össze kell hangolni egy másik jelentős beruházással is, hiszen a Tarcsapusztára vezető, már tervezési szakaszban lévő kerékpárút idén kiépítendő nyomvonalát érinti az egyik új fővezeték vonala, ezért további egyeztetések szükségesek a minden szempontból megfelelő megoldás megtalálásához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában