Baranyai körkép

2018.03.16. 11:30

A piacok hétvégén is kinyitnak

Úgy tűnik, a kellemes napos idő a vásárlói kedvet is meghozta, ugrásszerűen megnőtt a piacok és a pécsi vásárcsarnok forgalma is. Az eladók szerint a hosszú hétvégére készülődnek az emberek, azonban azt elfelejtik, hogy a piacok pénteken és szombaton is nyitva tartanak, így a hétvégi bevásárlásra nem kell most előre elkészíteni a listát.

H. Zs.

Ismét megjelent a medvehagyma a pécsi csarnokban, már nagyobb csokrokban és nagyobb levelekkel is kínálták, mint a zord időjárás előtt. Az ára sem változott, ugyanúgy kétszáz forint, mint három héttel ezelőtt volt. A legkorábbi lelőhelyeket továbbra sem árulják el az alkalmi árusok, azonban néhány nap múlva minden bizonnyal több helyen is kihajt a tavaszi csemege.

Ugyan néhány napot késett, de megérkezett az első szállítmány hazai újkrumpli is. Az ára még magasabb, mint a görög eperé, kétezer forintnál is többet kérne érte. A szigetvári paradicsom ára is elkezdett araszolni lefelé, ahogy egyre több lesz belőle és egyre nagyobb a hazai termelők kínálata.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!