Gyenge hidegfronti hatás terhelheti szervezetünket

2022.10.22. 08:32

Ködös ünnepi reggelre készülhetünk, délután viszont ismét átléphetjük a 20 fokot

Nemzeti ünnepünk napján reggelre több helyen képződhet köd, ami délig is kitarthat. A hétvégén szombaton lehet csapadék.

Zs. J.

Fotó: New Africa

Várható időjárás Baranyában (Forrás: köpönyeg.hu)

Szombat: Erősen felhős, vagy borult lesz az ég; és eleinte csak elszórtan, majd az esti óráktól egyre többfelé várható eső, zápor. Az északnyugati szél is mind többfelé erősödik meg. 16 és 22 fok között változik a hőmérséklet.

Vasárnap: Nemzeti ünnepünk napján reggelre több helyen képződhet köd, mely néhol akár a déli órákig is kitarthat. Egyébként rétegfelhős idő várható, de kevés napsütés is lehet. 18 és 23 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfő: Változóan felhős időre számíthatunk, fátyolfelhős lehet az ég. Marad a 23-24 fok körüli maximum.

Orvosmeteorológia

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!