Időjárás

2022.12.01. 08:32

Borúsan érkezett a meteorológiai tél, este már eshet is

Csütörtök estétől nedvesebb léghullám érkezik felénk, amely hatására eső, szitálás várható. A minimum-hőmérséklet fagypont körül alakul.

Zs. J.

Fotó: aroon phadee

Elköszönt a november, vele együtt az ősz, és elkezdődött december elsejével a meteorológiai tél. Magyarország közelében örvénylő mediterrán ciklon még egy darabig hatással lehet időjárásunkra, közölte az Országos Meteorolgiai Szolgálat. Csütörtökön ugyan átmenetileg megnyugszik az idő, azonban estétől ismét nedvesebb léghullámok érkeznek felénk.

Várható időjárás Baranyában (Forrás: koponyeg.hu)

Csütörtök

Az ország északkeleti felén változóan, délnyugaton erősen felhős lesz az ég - itt előfordulhat szitálás, kisebb eső. Estétől dél, délkelet felől mindenhol erős felhősödés kezdődik. -1 és +6 fok körül alakul a hőmérséklet. Az északkeleti szél csak néha élénkül meg.

Péntek

Dél felől beborul az ég, és többfelé várható gyenge vegyes halmazállapotú csapadék:  eső, szitálás, de a magasabban fekvő tájakon havas eső, havazás is valószínű. +2 és +5 fok közötti értékeket mérhetünk. Gyenge lesz a légmozgás.

Orvosmeteorológia (Forrás: koponyeg.hu)

Fronthatás nem terheli szervezetünket. Az arra érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tünetek jelentkezhetnek: feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki. A párás, ködös idő a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!